soorten baden

Voor iedereen een bad naar eigen smaak

Een bad gevuld met heerlijk warm water en heerlijk geurende badschuim is een echte verwenpartij. Een uurtje heerlijk ontspannen na een dag hard werken verdient iedereen wel. Om deze ervaring te bewerkstelligen is het natuurlijk van belang om de beschikking te hebben over een goed bad. Tegenwoordig is er zoveel keus in baden dat het best moeilijk is om een uit te kiezen. Waar een bad aan dient te voldoen is naast een persoonlijke voorkeur ook een kwestie van budget en mogelijkheden. Gelukkig bestaan er zovele soorten modellen, met verschillende prijzen en baden van verschillende materialen dat er altijd wel een bad is die past in uw badkamer.

Wat is een bad?

Een bad of wel badkuip is een kuip, groot genoeg dat een persoon zich daarin liggend of zittend kan wassen. Vroeger werden baden van hout gemaakt waarna men ging overstappen op ijzer omdat hout natuurlijk niet zo goed kan tegen vocht. Voorheen was het ijzer van de badkuip vaak verzinkt maar tegenwoordig wordt het ijzer geëmailleerd om corrosie te voorkomen. Naast ijzeren baden bestaan er ook baden van steen of kunststof. Maar de meeste worden gemaakt van ijzer. En ander verschil met vroeger is dat badkuipen van vroegere tijden vrijstaand waren en poten hadden. De huidige baden worden meestal ingebouwd. Al kunt u vrijstaande baden zeker nog vinden. Leuk voor een nostalgische look.

Soorten baden

Een bad kiezen voor in uw badkamer kan best een moeilijke keus zijn. Het is handig om na te gaan welke afmetingen passend zijn voor uw badkamer. Daarnaast is het goed om te kijken welke materiaal, vorm en kleur het beste past in uw woning. Zo verkleint u meteen de enorme keus. Want enorm is die keuze zeker. Er zijn zovele verschillende baden op zowel het internet als in fysieke winkels. Naast de standaardbad dat rechthoekig is zijn er ook vrijstaande baden, hoekbaden en zitbaden. Wie wat moeilijker ter been is kan ook kiezen voor een instapbad. Hierin zit een deurtje dat geopend kan worden zodat het instappen en uitstappen makkelijker gaat.

Wilt u een wat luxere variant dan is een zogenaamde whirlpool aan te raden. Deze soort bad staat ook wel bekend als een bubbelbad of een relaxbad. Door zogenaamde jets worden er bubbels in het badwater gespoten. Deze bezorgen uw lichaam een massage die een ontspannend effect heeft in combinatie met het warme water. Een bad aanschaffen kan best een grote investering zijn. Het loont zich daarom zeker om te vergelijken of offertes op te vragen. Via de website Allbath.be vraagt u binnen twee minuten meerdere offertes aan bij badkamerrenovatie specialisten bij u in de buurt.

Accessoires en extra’s

Bij een bad worden vaak extra onderdelen toegevoegd om optimaal gebruik te kunnen maken van het bad bij de lichaamsreiniging. De meeste baden hebben daarom naast een kraan ook een douchestang met een douchekop. Zodat u het bad ook kunt gebruiken om u alleen te douchen. Verder worden baden vaak afgeschermd met een badscherm om te voorkomen dat rond spetterend water vanuit het bad niet de rest van de badkamer nat maakt.

Tot slot is baden zonder een heerlijk badschuim of een badolie niet compleet. Tegenwoordig kunt u voor elke sfeer of smaak een schuim of olie kopen. Vooral de olie kan naast een lekker geur ook nuttige eigenschappen hebben. Zoals extra ontspanning van lichaam en geest of het verzachten van de keel en longen bij een griepje.