Lekkage keuken
Een lekkage komt nooit gelegen en kan veel schade opleveren. De kleinste lekkages zorgen al voor de grootste problemen. Zelfs een lekkende kraan of een lekkende leiding kan voor veel waterverlies zorgen. Er kan door een lekkende kraan tot wel 1 liter in een uur verspild worden. Zit u met een lekkage? Laat deze dan snel repareren door een loodgieter, of maak gebruik van de onderstaande tips om het lek in uw keuken op te sporen en te dichten.

Opsporen van het lek

Niet in alle gevallen is het lek even goed zichtbaar. Als het lek niet goed zichtbaar is, dan wordt er een lekdetectie gebruikt door de loodgieter. Is het lek wel zichtbaar, dan zal het voor de loodgieter geen probleem zijn om het te repareren. Bij een onzichtbaar lek gebruiken de loodgieters lekdetectie technieken. De vakmannen zien waar het water naar toeloopt en waar het lek in de leiding zich bevindt. Het opsporen gaat zonder sloopwerk gepaard. Met de speciale methodes kan er gericht te werk gaan.

Voordelen van lekdetectie

Er zitten veel voordelen aan lekdetectie. De loodgieters zien exact hoeveel water er in de muur zit en waar de bron van het lek zich bevindt. Een aantal voordelen voor u op een rijtje.

  • De lekkage snel gevonden
  • Geen onnodig hak- en breekwerk
  • Het lek snel verholpen

Tegenwoordig heeft bijna elke loodgieter deze technieken in huis. Dat is maar goed ook want vroeger moest de hele muur eruit om het lek te vinden. Met de hedendaagse techniek gaat dit gemakkelijker en ook een stuk sneller.

Hulp inschakelen

Kunt u het lek in uw keuken niet vinden? In beide gevallen staan de loodgieters voor u klaar. Weet u niet zeker of u een lekkage heeft, schakelt u dan voor de zekerheid een vakman in. U kunt hiermee veel ellende voorkomen. Heeft u wel een lek maar weet u niet waar het lek vandaan komt? Met lekdetectie is dat snel opgespoord en kan de loodgieter beginnen met het verhelpen de lekkage.

Hulp nodig? Biemans keukens adviseert de specialisten van Loodgieter Nu.