Keukenbladen

Keukenbladen

Het aanrecht is een belangrijk onderdeel van de keuken, het is daarom belangrijk dat u aanrechtblad kies die u mooi vindt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten bladen waar u uit kunt kiezen. Deze moeten echter nog wel op maat gemaakt worden voor uw keuken. Het is belangrijk dat dit blad sterk is, het wordt namelijk voor veel doeleinden gebruikt, de afwas, om spullen op te zetten, koken, om hete pannen op te zetten en nog veel meer. Een goed keukenblad is daarom van essentieel belang.

Verschillende soorten bladen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten keukenbladen op de markt waar u uit kunt kiezen. Voor u een aantal op een rijtje: kunststof, natuursteen, hout en RVS. Er zijn nog meer soorten, maar dit zijn de meest gebruikte bladen.

Kunststof

Kunststof is er in veel verschillende soorten en maten, zo kunt u kunststof in veel kleuren, houtstructuren en andere fantasiedecoren. Een kunststofblad bestaat uit multiplex waar een verharde laag overheen zit dat het uiterlijk bepaald.

Natuursteen

Doordat natuursteen uit de natuur komt, is geen enkel keukenblad hetzelfde. Dit zorgt er ook voor dat niet elke gewenste afmeting mogelijk is. Het geeft daarentegen wel een mooie uitstraling.

Hout

Hout is een mooi natuurproduct dat uw keuken een warme uitstraling geeft. Verschillende houtsoorten zijn te gebruiken bij het maken van een keukenblad, als ze maar geolied en gelakt kunnen worden. Dit moet echter wel goed bijgehouden worden, anders ontstaan er kringen in het hout.

RVS

RVS is een legering en wordt gecreƫerd door verschillende metaalsoorten te smelten en te vermengen. Hierdoor is een RVS keukenblad nagenoeg onverwoestbaar en met een wafelstructuur vallen krassen bijna niet op.

Hulp inschakelen van een keukenspecialist? Cocci Keukens biedt uitkomst als u van plan bent uw keuken te renoveren.