keuken sanitair plaatsen

De keuken, de spil van het huis

Een keuken is bij veel mensen het centrum van het huis. Hier komt u samen om het eten te maken en op te eten, terwijl u de dag doorneemt. Een ruime, schone en gezellige keuken bevordert het wooncomfort. De meeste keukens hebben de beschikking over enkele apparaten zoals een koelkast en een oven. Daarnaast beschikken de meeste keukens over verschillende kastjes waar zaken opgeborgen kunnen worden. Maar wat zeker niet in een keuken kan ontbreken is goed sanitair zoals een spoelbak en een keukenkraan.

Een klein stukje geschiedenis

U kunt eigenlijk wel stellen dat een keuken al zo oud is als de mensheid zelf. Natuurlijk niet in de huidige vorm maar wel onderdelen die we vandaag de dag nog kunnen terugzien in een keuken. Uit opgravingen heeft men een leemoven en een open vuurplaats ontdekt die meer dan 8000 jaar voor christus werd gebruikt. Eten heeft een mens altijd al moeten doen. Naarmate we meer naar de moderne tijd opschuiven ziet u dat een open vuurplaats plaats maakt voor een oven die werkt op hout en daarna op kolen. Tegenwoordige zijn veel apparaten elektrisch en wordt er veel met besparing gedaan zoals besparende kranen. De keuken is een eigen aparte ruimte geworden met naast de functie van voedselbereiding ook een sociale functie.

De moderne keuken

Tegenwoordig zijn de keukens van alle gemakken voorzien. Genoeg bergruimte in de vorm van verschillende kastjes en een keramische, elektrische of gaskookplaten en elektrische ovens. En water halen hoeft niet meer buiten uit een put gehaald te worden maar komt direct en zelfs kokendheet uit de kraan. En wordt langs een afvoer veilig en hygiënisch afgevoerd naar buiten. De keus in keukens en apparatuur is heel groot. Zo vindt u altijd wel een keuken die past binnen uw budget, smaak en grootte. En zoals met alles loont vergelijken zeker om de juiste keuken tegen de beste prijs aan te schaffen.

De spoelbak en kraan voor een goede hygiëne

Goede sanitaire voorzieningen in de keuken zijn vanuit het oogpunt van voedselveiligheid en goede hygiëne van groot belang. Als het gaat om sanitaire voorzieningen in de keuken dan hebt u het meestal over de spoelbak en de kraan. De keus uit spoelbakken is erg groot. Om een goede keus te kunnen maken moet u rekening houden met de afmetingen en het materiaal. Ook over de vorm van de spoelbak kunt u nadenken, want er bestaan naast vierkante bakken ook rechthoekige en ronde spoelbakken. Het materiaal waarvan een spoelbak gemaakt is kan het verschil maken voor de uitstraling van uw keuken. Zo kunt kiezen uit de rvs-spoelbak, de composiet spoelbak, de keramische spoelbak of een granieten spoelbak. Een goede spoelbak kan jaren mee en vertoond bijna geen slijtage.

Keukensanitair laten plaatsen?

Wanneer u een keuken koopt wordt deze vaak gratis of tegen een meerprijs gemonteerd. Zo weet u zeker dat alle apparatuur als ook het keukensanitair goed geplaatst worden. Wanneer u ervoor kiest om dit zelf te doen is het goed om de gebruiksaanwijzingen en de adviezen van specialisten goed op te volgen wanneer u het keukensanitair gaat plaatsen. Zo voorkomt u dat materialen niet beschadigen. Bent u toch niet zeker van uw zaak dan is het altijd aan te raden om een vakman in te schakelen zodat u zeker weet dat alle onderdelen van de keuken goed gemonteerd worden. Wilt u het sanitair laten plaatsen door een installateur? De loodgieters van Truyaert.be zijn u graag van dienst voor de installatie van sanitair.