Speciaal voor u geselecteerd: de leukste keukentrends van 2022. Trends veranderen constant. Daarom hebben wij trends geselecteerd voor u die tijdloos en duurzaam zijn.

#1 Het (kokend) hart van je huis

Een keuken is niet meer de aparte ruimte die alleen wordt gebruikt om het eten te bereiden maar vormt steeds meer het hart van het huis. Een keuken hoort bij de woon- en eetkamer en brengt sfeer en gezelligheid met zich mee.

Wanneer u dezelfde materialen van het woongedeelte terug laat komen in de keuken zorgt u ervoor dat alles helemaal één geheel wordt. Op deze manier creëert u de perfecte plek om lang te kunnen tafelen met familie en vrienden.

#2 Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken staat voor een minimalistische stijl, het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. In een Scandinavische keuken wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Dit komt doordat Scandinavische landen in de wintermaanden maar weinig licht krijgen.

Zijn er nog meer Scandinavische objecten om de keuken te vernieuwen?

Accessoires bij een Scandinavische keuken zijn ook een welkome aanvulling. Zet een paar planten in uw keuken en creëer een natuurlijke sfeer. Of kies ervoor om kruidenplanten neer te zetten, dat ruikt meteen lekker en ze zijn nuttig!

Denkt u eraan om uw keuken te renoveren? En bent u benieuwd naar meer informatie en de prijzen? U leest meer over keukens op keuken-nu.nl.

#3 Duurzaamheid

Bij een keuken komt automatisch veel apparatuur gemoeid. Apparatuur dat ook meteen veel energie opslokt! Er wordt veel gekeken naar hoe je een keuken zo duurzaam mogelijk kan houden. Apparatuur wordt continu verbeterd om deze zo energiezuinig en/of waterzuinig mogelijk te ontwerpen. Maar zonder al iets te moeten aanschaffen kunt u al een duurzamere keuken voor uzelf creëren. Laat de kraan niet onnodig lang lopen. Vul een waterkoker alleen met de hoeveelheid erin die u ook echt nodig gaat hebben. Kook met een deksel op de pan.

Wist u dat de overheid vanaf 2050 wil dat Nederland geen CO2 meer uitstoot? Dit betekent dat u in de toekomst alleen nog maar op inductie kan koken. Kijk voor meer informatie hierover op rijksoverheid.nl.

#4 Opgeruimd staat netjes

Opbergen een trend? Zeker wel! Houdt u keuken netjes en overzichtelijk door uw lades overzichtelijk en luxe in te delen. Hoge kasten in uw keuken zijn een stijlvolle en functionele oplossing om nog meer opbergruimte te creëren.

En wat dacht u van het plaatsen van open kasten om uw mooiste servies uit te stallen? Uw toebehoren in uw keuken overzichtelijk opbergen zorgt ook nog eens voor een beter overzicht tijdens het koken, dat maakt het nog leuker!

#5 Durf!

Het allerbelangrijkste is wel dat u degene bent die veel in de keuken te vinden gaat zijn. Durf dan ook te gaan voor andere materialen en kleuren. Ga voor een zwarte keuken of een Scandinavische keuken met pastelkleuren erin verwerkt. Ga voor een combinatie van hout en marmer. Kies voor sanitair met het materiaal messing of mat zwart. Combineer, probeer uit en vind zo uw perfecte keuken!